Erdei túra

Surranó

„A hűséges barát erős támaszod, vagyont talál, aki ilyen barátra szert tesz. A hű barátnak egyszerűen nincsen ára, nincsen, ami vele értékben fölérne. Mint az élet balzsama, olyan a jó barát; akik az Urat félik, találhatnak ilyet.” (Sir6,14-16)

Kezek találkozása

Diakónia

„Ne halat adj az éhezőnek, mert azzal csak egyszer lakik jól. Tanítsd meg halászni, és akkor egész életében meglesz a betevője.” (Huszár András)

Asztalos szerszámok

Munkasuli

„Bármit tesztek, tegyétek szívből, mintha az Úrnak és nem embereknek tennétek.” (Kol 3:23)

Közösség

Domus

„Ahol boldog vagy, otthon vagy.” (Tolkien c. film)

Diakónia

„Nem az a fontos mi mindent teszünk, hanem az, hogy tetteinkben mennyi a szeretet.”
(Teréz anya)

Mi a diakónia?

Korunk társadalmának sajátosságai közé tartozik, hogy az emberek egyre jobban elszigetelődnek egymástól, közömbössé válik számukra embertársuk gondja, vagy akaratosan nem figyelnek rá.
A diakonia, mint kifejezés a szeretet szolgálatra utal.

2012-ben indult útjára a közösségi szolgálatos program, melyben az állam kötelezi az érettségi előtt álló diákokat, hogy ötven óra közösségi szolgálatot lássanak el.
A törvény kimondja, hogy a középiskola elvégzését közvetlenül követő érettségi vizsgaidőszakban az érettségi vizsgák megkezdésének feltétele ötven óra közösségi szolgálat elvégzésének igazolása.

A törvény szövegéből is kitűnik, hogy jogalkotó a diákokat pedagógiai céllal küldi a közösségi szolgálat talajára, teszi ezt azért, hogy az iskolában a sok elméleti anyag mellett lássanak a diákok minél inkább bele a társadalom szövetébe.
Azért, hogy teljesebb képet kapjanak egy-egy tapasztalatuk alapján bizonyos társadalmi kérdésekről.

A diakonia mind az egyéni mind a közösség lelki életére nagy hatással van, az egyén is sokat tanulhat belőle és a közösség is nagy lelki utat járhat be.

A szeretetszolgálat megvalósulási látóköre az Isten és ember közötti szolgálaton alapul, mely a gyakorlatban ember és ember közötti formában van jelen.

A közösségi szolgálatból a szeretetszolgálat felé vezetni a diákokat egy nagy feladat, hiszen itt már nem csak az adott közösségi óráért vannak jelen, hanem a csoport és egymás kedvéért.
Egyházunknak és plébániáinknak élni kell ezzel a lehetőséggel, hiszen így értékes tagokat kaphatunk az egyházközségünk életében.

Jelentkezz vezetőnek vagy önkéntesnek!

Kapcsolat: Kiss József András
Email: kamasz.egyesulet@gmail.com
Telefon: +36205691034