Munkásfiatalok országos csoportvezetői tábora Kosdon

t
« 1 A 6 »


Tudományos alapok

A Munkáspasztoráció 2019. október 25-29. között Kosdon tartotta az országos
továbbképzését a csoportvezetői számára.

Az összejövetel célja az volt, hogy az ország különböző területein működő, munkásfiatalokkal foglalkozó csoportvezetők találkozzanak, erősítsék egymást jelenlétükkel, ötleteikkel, tapasztalataikkal és a munkásifjúság missziójához új lendületet kapjanak. 

Mivel egyházmegyénk fogja össze az országos kezdeményezést, ezért Vác mellett, Kosdon szerveztük idei őszi vezetői táborunkat.

Öt egyházmegyéből, mintegy tizenöt településről harminc résztvevő volt jelen: a csoportok vezetői, aktivistái, akik főként fiatalok – 16-30 év közöttiek, de természetesen jelen voltak katekétáik, lelki vezetőik is.

A tábor résztvevői a négy nap folyamán a középiskolás fiatalok megszólításának modern eszközeivel foglalkoztak, mint a Facebook, a Habbo, a Linkedln, Twitter, a Tumblr oldalak. Ugyanakkor fontosnak tartották a hagyományos megszólítás eszközeit is, mint a plakátok és szórólapok. A személyes megszólítás volt a legkiemelkedőbb szempont minden jelenlévő számára, hiszen – dacára a sok online lehetőségnek – még mindig ez a leghatékonyabb módszer.

Az értékelések és tapasztalatok levonása után a jövőtervezés: a Z generáció megszólítása volt a közös feladata a résztvevőknek. A találkozón megállapodtak, hogy egy kommunikációs felelős koordinálásával még erősebbre fonják kapcsolataikat, így a régiók közötti kapcsolatok erősödhetnek. Ennek első felvonásaként a pécsi csoportot november végén a szegedi csoport látja vendégül – az első közös feladat ennek a  találkozónak a közös megszervezése.

A munkásmissziós továbbképzést Varga Lajos püspök atya többször is meglátogatta, s beszélgetett a résztvevőkkel. Péntek Zsolt atya pedig mint figyelmes házigazda a Naszályra induló portyát vezette. Odafelé elől vezetve, visszafelé a lemaradókat segítve mutatva példát  mindannyiunknak.

A tavaszi találkozónak várhatóan a Kalocsa-Kecskeméti Egyházmegye Munkáspasztorációs csoportja ad helyet.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.