Belépés

 

A Katolikus Munkás-, Agrár Misszió

felmérése a dohányzásról

a Szegedi Ipari-, Szolgáltató Szakképző és Általános Iskola Tápai tagintézményében a 2012 november 16-án a Dohányfüst Mentes Napon

 

A felmérés név nélkül, önállóan, A/5-ös papírlapokon való kérdések megválaszolásával történt. A papírlap bevételekor sem regisztráltunk sem nevet, sem osztályt, a titkosság miatt. A felmérés alatti mintánál a szakiskola tanulóinak arányait vettük alapul. A felmérés 3 órán át tartott, ez idő alatt 126 főt kérdeztünk le.

A kérdőívben mind zárt, mind nyitott kérdéseket is használtunk, kockáztatva azt, hogy sokféle válasz érkezhet a nyitott kérdésekre. Az eddigi tapasztalatainknak köszönhetően, azonban a nyitott kérdések is jól körülhatárolhatóak voltak, s számszerűsíteni lehetett.

 

1 . Kérdés

A válaszolandók neme tükrözi a szakiskolába járó fiatalok nemi arányait.

 

 

 

 

 

2. kérdés

 

3. kérdés.

A harmadik kérdés válaszainál a kék és a piros mezőny valójában ugyanarra utal. Azaz, azért kezd a fiatalok jelentős része dohányozni, mert úgy érzi, hogy a társai ezért őt, jobban befogadják.

 

Egyértelmű a fiatalok válasza. A dohány lerakásához a legfontosabb eszköz az akaraterő. Látható, hogy mi hiányzik a fiatalok életéből, s mire van ahhoz szükségük, hogy teljes életet élhessenek.

Különösen fontos ez számunkra, azért, mert a missziónk jelszava: „Isten, Nemzet, Akarat!”

Mintha tudtuk volna J