Belépés

 

 

 Általános Missziós Térkép

 

A térkép célja, hogy megmutassa azt a pedagógiai folyamatot, amellyel programunk foglalkozik.

 

Törzsprogramjaink az "Iskolai megszólítás" ponttal kezdődik. Mivel azonban a fiatalok a pubertás korral már 12 évesen eltűnnek a katekézis szeme elől, így az általános iskolai Premisszióval megkezdődik a munkánk.

Az általános iskola végén a gyermekeknek és a szülőknek is lehetőséget nyújtva az Előmissziós táborba visszük el a jövendőbeli szak, és középiskolásokat. A tábor céljairól és részleteiről a Programjaink/Táborok/Gólya tábor címszó alatt találnak információt.

A kollégiumi életre vágyó és készülő fiatalok számára ajánljuk a Programjaink/Diákszálló lehetőségeket.

Az "Iskolai megszólítás" után a fiatalok többek között egy lelkivezetői módszerrel az RV-vel (Revision vita) találkozhatnak.

A közösség által nyújtott bensőséges és az élménypedagógia általi nagy közösségi élményprogramok után a két éve velünk levő fiatal csoportvezetői képzésbe kapcsolódhat be. Ez egyben egy prekatekéta képzés is, mely a személyes életvezetés alapjain kívül a csoportalkotás, vezetés és egyéb élményprogramok létrehozására felkészített, személyiség típusú, differenciált vezetőképző.

Ezen fiatalok az életüket 10 évvel hamarabb kénytelenek elkezdeni, ezért a párkapcsolati katekézis elengedhetetlen a jövő családbarát társadalmának felépítése céljából.

A Munkasuli (MS) a munka területén való továbbfejlődését segíti elő a fiataloknak, mely a letelepedés és családalapítás utána helyi közösségi életben, mint Kaláka működik tovább. A Kaláka a "Kertmagyarország" társadalomkép egyik kiegészítője és a felnőtt keresztényi élet alapja.

 
 

A Missziós Térkép nem terv, hanem minden pontjában maglévő valóság!


A részegységek bemutatását a „Programjaink” fül alatt tekinthetik meg.