Belépés

 

 

 

 Beszámolók

 

Házszentelés

 

 

Ásotthalmi missziónk és csoportjaink (mint ahogy a többiek is) évek óta küzdenek azért, hogy a közösségek működésére alkalmas helyet találjanak. Azért szükséges ez, hogy valahol össze tudjuk gyűjteni a fiatalokat.

 

Március 2-án volt a házszentelése annak az ásotthalmi missziós háznak, mely ez után ezt a feladatot fogja betölteni a településen és a környékén. Az önkormányzat adományaként a Misszió kapott egy épületet, melyet a

fiatalok felújítottak, s ez után működtetni is fognak. Az épület azon az úton fekszik, amely az általános és a középiskolát összeköti a központtal, így  frekventált helyen van.

 

A program érdekessége, hogy bármiféle pályázati pénz, adomány vagy anyagit támogatás nélkül, 0 Forintból készült.

Az épületet Biacsi József plébános atya szentelte fel!

 

 

 Diakónia

 

Február12-én a szegedi Móra Ferenc Szakiskola 19 fiataljával hátrányos helyzetűeken igyekeztünk segíteni úgy, hogy közben az egyház diakóniai szolgálatára neveljük a jövő építőiparosait.

- 6 fiatallal a szegedi Felhő utcai Fogyatékos Gyermekek Nappali Intézményében figyeltük meg a fogyatékos gyerekek mindennapi életét. A munkásfiatalokkal igyekeztünk a magunk szerény módján és mértékével segíteni ezen gyermekeknek azzal, hogy rájuk figyelünk és foglalkozunk velük.

- 6 fiatalunk a Máltai Szeretetszolgálat, Kálvária sugárúti Hajléktalanellátó Központjában segédkezett a beteg hontalanoknak beszélgetéssel, sorsuk meghallgatásával.


- 7 fiatalunk pedig s Bajai úti hajléktalanszálló és éjjeli menedéken ismerte meg a nehéz sorsúak életét és pillanthatott bele mind a szálló, mind a menedék mindennapjaiba.

Nagyon nagy öröm volt a nap végi áttekintésben átolvasva a fiatalok értékelését. Mi sem gondoltuk volna, hogy a program végére a szakiskolások a családot, annak értékeit és megtartó erejét ennyire ki fogják emelni:

"Ha most már megbecsülöm a szüleimet, és majd a gyermekeimet, kevesebb lesz a szegény és a hajléktalan is!"

Úgy legyen :-)

 

 

Surranó

 

Február 1-én a szokásos jégportyánkon 20-an vettünk részt. A Surranó Törzse feladatául az ásotthalmi erdei iskolánk védelmét tűzte ki célul 5 fővel, a támadó 15 fő ellen. A csapdákkal és furfangos védelmi lehetőségekkel a 25 centis hóban az 5 fős Törzs abszolút győzelmet aratott a Surranó többi tagja felett. A bukás egyik oka a támadók túlbizakodottsága volt. Visszavágó április első hétvégéjén, melyre előkészületi napot március 1-én tart a támadó egység.

 

 

Oratórium

 

A Szeged-móravárosi csoportunk karácsonyi koncertet adott a szegedi móravárosi szakiskola Tápai épületében. Az immáron 7 éve tartó lehetőség, hagyománnyá vált, ahol az iskola közönségét mind karácsonykor, mind a tanév végén meglepjük zenei produkciónkkal.
A zenei koncerten a tanári karon kívül 350 fiatal is részt vett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oratórium

 

A Kamasz ásotthalmi és tiszaszigeti betlehemezéséből kaphattok itt egy kis ízelítőt. A betlehemezést Ótott-Kovács Benő és Pataki Attila szervezte meg.
De jöjjön egy résztvevő-szereplő véleménye:

 

"Közeledik a Karácsony ünnepe, a harmadik gyertyát meggyújtottuk az adventi koszorún, s az előző évi szokásunkhoz híven idén is Betlehemes műsorral készültünk. Ezzel a régi népszokás felelevenítésével kedveskedtünk az ásotthalmi lakosoknak. A műsor szervezője Ótott-Kovács Benő és Pataki Attila . A szervezők felkérésére én is csatlakoztam a betlehemező csoporthoz. A betlehemezés a legismertebb, és legelterjedtebb karácsonyi népszokások közé tartozik. A falusi betlehemezés középpontjában a betlehemi pásztorok párbeszédes, énekes műsora áll. A szereplőkkel ma is előadtuk a Jézus születéséről szóló bibliai történetet, majd átadtuk jókívánságainkat, ajándékainkat a ház lakóinak. Mi is igyekeztünk ezt a lelkiséget is megvalósítani előadásunk során. Ezzel a régi szokás felelevenítésével sok kedves család, és idős ember otthonába örömöt és boldogságot vittünk és viszünk az elkövetkezendő napokban is a közelgő jeles ünnep alkalmából." - Szénási Dávid István

 

 

 

 

 

 

Lelkigyakorlat

 

 

2013. december 7-én a kamasz négy tagja a kübekházi katolikus általános iskolában lelki napot tartott a felső évfolyamosok számára. A lelki nap témája a szegénység volt. Sok-sok játékkal és beszélgetéssel mélyítették el a témát. A lelki nap csoport vezetői: Pataki Attila, Ördög Gábor, Nagy Imre és Mityók Norbert.


Most jöjjön néhány vélemény a diákoktól:
 „Az tetszett, amikor két csapatra váltunk és összebogozódtuk magunkat és ki kellett bogozódnunk" - Zozó

„Nekem úgymond az ”érték börze” tetszett a legjobban. Meg, ahogy csinálták ezek a nagy fiúk. Olyan vidámságot adtak, amire szükségem volt. Köszönöm!” - Ani