Erdei túra

Surranó

„A hűséges barát erős támaszod, vagyont talál, aki ilyen barátra szert tesz. A hű barátnak egyszerűen nincsen ára, nincsen, ami vele értékben fölérne. Mint az élet balzsama, olyan a jó barát; akik az Urat félik, találhatnak ilyet.” (Sir6,14-16)

Kezek találkozása

Diakónia

„Ne halat adj az éhezőnek, mert azzal csak egyszer lakik jól. Tanítsd meg halászni, és akkor egész életében meglesz a betevője.” (Huszár András)

Asztalos szerszámok

Munkasuli

„Bármit tesztek, tegyétek szívből, mintha az Úrnak és nem embereknek tennétek.” (Kol 3:23)

Közösség

Domus

„Ahol boldog vagy, otthon vagy.” (Tolkien c. film)

Általános Missziós Térkép

A térkép célja, hogy megmutassa azt a pedagógiai folyamatot, amellyel programunk foglalkozik.

Törzsprogramjaink az "Iskolai megszólítás" ponttal kezdődik. Mivel azonban a fiatalok a pubertás korral már 12 évesen eltűnnek a katekézis szeme elől, így az általános iskolai Premisszióval megkezdődik a munkánk.

Az általános iskola végén a gyermekeknek és a szülőknek is lehetőséget nyújtva az Előmissziós táborba visszük el a jövendőbeli szak, és középiskolásokat. A tábor céljairól és részleteiről a Programjaink/Táborok/Gólya tábor címszó alatt találnak információt.

A kollégiumi életre vágyó és készülő fiatalok számára ajánljuk a Programjaink/Diákszálló lehetőségeket.

Az "Iskolai megszólítás" után a fiatalok többek között egy lelkivezetői módszerrel az RV-vel (Revision vita) találkozhatnak.

A közösség által nyújtott bensőséges és az élménypedagógia általi nagy közösségi élményprogramok után a két éve velünk levő fiatal csoportvezetői képzésbe kapcsolódhat be. Ez egyben egy prekatekéta képzés is, mely a személyes életvezetés alapjain kívül a csoportalkotás, vezetés és egyéb élményprogramok létrehozására felkészített, személyiség típusú, differenciált vezetőképző.

Ezen fiatalok az életüket 10 évvel hamarabb kénytelenek elkezdeni, ezért a párkapcsolati katekézis elengedhetetlen a jövő családbarát társadalmának felépítése céljából.

A Munkasuli (MS) a munka területén való továbbfejlődését segíti elő a fiataloknak, mely a letelepedés és családalapítás utána helyi közösségi életben, mint Kaláka működik tovább. A Kaláka a "Kertmagyarország" társadalomkép egyik kiegészítője és a felnőtt keresztényi élet alapja.

A Missziós Térkép nem terv, hanem minden pontjában maglévő valóság!