Erdei túra

Surranó

„A hűséges barát erős támaszod, vagyont talál, aki ilyen barátra szert tesz. A hű barátnak egyszerűen nincsen ára, nincsen, ami vele értékben fölérne. Mint az élet balzsama, olyan a jó barát; akik az Urat félik, találhatnak ilyet.” (Sir6,14-16)

Kezek találkozása

Diakónia

„Ne halat adj az éhezőnek, mert azzal csak egyszer lakik jól. Tanítsd meg halászni, és akkor egész életében meglesz a betevője.” (Huszár András)

Asztalos szerszámok

Munkasuli

„Bármit tesztek, tegyétek szívből, mintha az Úrnak és nem embereknek tennétek.” (Kol 3:23)

Közösség

Domus

„Ahol boldog vagy, otthon vagy.” (Tolkien c. film)

Logónk magyarázata

A szürke szín:

A fehér szín, a színek összessége. Ha minden színt egy pontra világítunk, akkor fehéret kapunk.
A fekete viszont a színek abszolút hiánya. Ezen kettőnek, az abszolút teljességnek és az abszolút hiánynak a keveréke a szürke. Szimbolizálva ezzel az éghez és a földhöz kötöttségünket és a lehetőségeink határtalanságát is.

A szürke ugyanakkor a pornak is a színe. A por minden esetben a munka, a dolgos hétköznapok, de az egyszerűség és a szürke alázatos sokaság színe is!

A trikolor:

A magyar zászlóhoz hű színeket használtuk, Hazánk iránti szeretetünk, hűségünk jeleként. Egyben itt, ez szimbolizálja az összmagyar nemzettestet is.

A nap:

Mindenkor a fény, a hatalom és a férfiasság, a Világ Világosságának, magának Krisztus Urunknak is szimbóluma.
Ősi legendáinkban Magornak az attribútuma. A magyar kultúrában a címertest jobb oldalán helyezkedik el. Megtalálható a Magyar Szent Koronán a Teremtő Atya mellett ugyanúgy, mint a legtöbb magyar címerben a holddal párban.

A hold:

Évezredek óta a nap párjaként, annak fényét tükrözve jelenik meg, mint női szimbólum.
Ősi legendáinkban Hunornak az attribútuma. A magyar kultúrában a címertest bal oldalán helyezkedik el. A keresztény kultúrkörben Szűz Mária jelképe.

A kereszt:

Krisztus halálának és feltámadásának szimbóluma. Valójában győzelmi és életszimbólum.
Az elmúlt évszázadokban más jelentőségtartalommal is párosították. Összeadásjelként az ég és föld kapcsolatát és az emberek közötti kapcsolat erősítését is jelentette. Iránytűként a helyes irányt is jelzi.
Az „M” betűből felnövekvő kereszt máriaszimbólum.

A templom:

A piros templom a trikolor első színére épülő formában található meg. Az egyházat, mint legtökéletesebb emberi közösséget szimbolizálja.
A piros egyben a vértanúság jele. A templomban, Isten népében épülő máriás kereszt a kőtáblákra épülve felülemelkedik azokon, de mint alapvető emberi érték, a templom kapuja is. Az ókori 10 parancs, így bejárat ahhoz, hogy valaki egy egészséges közösség tagja lehessen.
A templom támpillére maga a győzelem jele, a kereszt.