Erdei túra

Surranó

„A hűséges barát erős támaszod, vagyont talál, aki ilyen barátra szert tesz. A hű barátnak egyszerűen nincsen ára, nincsen, ami vele értékben fölérne. Mint az élet balzsama, olyan a jó barát; akik az Urat félik, találhatnak ilyet.” (Sir6,14-16)

Kezek találkozása

Diakónia

„Ne halat adj az éhezőnek, mert azzal csak egyszer lakik jól. Tanítsd meg halászni, és akkor egész életében meglesz a betevője.” (Huszár András)

Asztalos szerszámok

Munkasuli

„Bármit tesztek, tegyétek szívből, mintha az Úrnak és nem embereknek tennétek.” (Kol 3:23)

Közösség

Domus

„Ahol boldog vagy, otthon vagy.” (Tolkien c. film)

Emberképünk

A Kamasz emberképe a Lélek, a Test és a Szellem egységének és a jó és igaz felé törekvésének a színtere.

Első és legfontosabbnak a lelket tartjuk, melynek nevelése és a burokból való kibontása legnehezebb feladatunk.
A lélek szabad, s a legőszintébb része emberségünknek. Érzelmeink (s nem érzéseink) kamrája, mely ha tévúton is járunk, a csendben a jó felé húz. Kapcsolatomat a Végtelennel, Ő építi.

A test, emberképünk racionális léte, mely a földhöz kötöttségünk bizonyítéka, lelkünk fizikai temploma. Feladata, hogy életet adjon a szellemnek, s, hogy fejlődést biztosítson a testtel együtt születő, de a végtelenségig fennmaradó léleknek. Kapcsolatomat önmagammal Ő építi.

A szellem, emberképünk legmozgékonyabb része. Rugalmassága azonban sokban függ az előzőek tapasztalataitól. A valóságtól leginkább elrugaszkodni vágyó énünk, ki rugalmasságával a többiek felé való kapcsolatunkat segíteni Ő igyekszik.

A Kamasz mind a három szinten egyszerre hat az emberre. Célja az ember, teljes körű fejlődése, saját lehetőségeinek, talentumainak felfedezése, felhasználása és annak átadása