Belépés

Diakónia

 

Február12-én a szegedi Móra Ferenc Szakiskola 19 fiataljával hátrányos helyzetűeken igyekeztünk segíteni úgy, hogy közben az egyház diakóniai szolgálatára neveljük a jövő építőiparosait.

- 6 fiatallal a szegedi Felhő utcai Fogyatékos Gyermekek Nappali Intézményében figyeltük meg a fogyatékos gyerekek mindennapi életét. A munkásfiatalokkal igyekeztünk a magunk szerény módján és mértékével segíteni ezen gyermekeknek azzal, hogy rájuk figyelünk és foglalkozunk velük.

- 6 fiatalunk a Máltai Szeretetszolgálat, Kálvária sugárúti Hajléktalanellátó Központjában segédkezett a beteg hontalanoknak beszélgetéssel, sorsuk meghallgatásával.


- 7 fiatalunk pedig s Bajai úti hajléktalanszálló és éjjeli menedéken ismerte meg a nehéz sorsúak életét és pillanthatott bele mind a szálló, mind a menedék mindennapjaiba.

Nagyon nagy öröm volt a nap végi áttekintésben átolvasva a fiatalok értékelését. Mi sem gondoltuk volna, hogy a program végére a szakiskolások a családot, annak értékeit és megtartó erejét ennyire ki fogják emelni:

"Ha most már megbecsülöm a szüleimet, és majd a gyermekeimet, kevesebb lesz a szegény és a hajléktalan is!"

Úgy legyen :-)

 

 

Surranó

 

Február 1-én a szokásos jégportyánkon 20-an vettünk részt. A Surranó Törzse feladatául az ásotthalmi erdei iskolánk védelmét tűzte ki célul 5 fővel, a támadó 15 fő ellen. A csapdákkal és furfangos védelmi lehetőségekkel a 25 centis hóban az 5 fős Törzs abszolút győzelmet aratott a Surranó többi tagja felett. A bukás egyik oka a támadók túlbizakodottsága volt. Visszavágó április első hétvégéjén, melyre előkészületi napot március 1-én tart a támadó egység.

 

 

Oratórium

  

A Szeged-móravárosi csoportunk karácsonyi koncertet adott a szegedi móravárosi szakiskola Tápai épületében. Az immáron 7 éve tartó lehetőség, hagyománnyá vált, ahol az iskola közönségét mind karácsonykor, mind a tanév végén meglepjük zenei produkciónkkal.
A zenei koncerten a tanári karon kívül 350 fiatal is részt vett. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oratórium

 

A Kamasz ásotthalmi és tiszaszigeti betlehemezéséből kaphattok itt egy kis ízelítőt. A betlehemezést Ótott-Kovács Benő és Pataki Attila szervezte meg. 
De jöjjön egy résztvevő-szereplő véleménye:

 

"Közeledik a Karácsony ünnepe, a harmadik gyertyát meggyújtottuk az adventi koszorún, s az előző évi szokásunkhoz híven idén is Betlehemes műsorral készültünk. Ezzel a régi népszokás felelevenítésével kedveskedtünk az ásotthalmi lakosoknak. A műsor szervezője Ótott-Kovács Benő és Pataki Attila . A szervezők felkérésére én is csatlakoztam a betlehemező csoporthoz. A betlehemezés a legismertebb, és legelterjedtebb karácsonyi népszokások közé tartozik. A falusi betlehemezés középpontjában a betlehemi pásztorok párbeszédes, énekes műsora áll. A szereplőkkel ma is előadtuk a Jézus születéséről szóló bibliai történetet, majd átadtuk jókívánságainkat, ajándékainkat a ház lakóinak. Mi is igyekeztünk ezt a lelkiséget is megvalósítani előadásunk során. Ezzel a régi szokás felelevenítésével sok kedves család, és idős ember otthonába örömöt és boldogságot vittünk és viszünk az elkövetkezendő napokban is a közelgő jeles ünnep alkalmából." - Szénási Dávid István